Konst i VGR:s miljöer

Arbetsutskottet_Nina Bondesson_foto: Mikael Stenberg

Här kan du läsa och hitta information om utvalda konstverk i Västra Götalandsregionens konstsamling, pågående konstprojekt, intervjuer med konstnärer som arbetar med konstuppdrag och mycket mer.

Konstverket på bilden är Arbetsutskottet av Nina Bondeson. Foto: Mikael Stenberg
 • Publicerad:
  Konst och vård i sammanflätning på Högsbo närsjukhus

  I konstprojektet Högsbo närsjukhus har sex konstuppdrag har färdigställts hösten 2023. Konstuppdragen är en del av den 1% investering som tillskrivs byggprojekt i Västra Götalandsregionen.

 • Publicerad:
  Konst medan du väntar

  Under hösten 2023 färdigställdes och invigdes ett antal konstverk på Skaraborgs sjukhus Skövde. Två av dem är installerade i väntrumsmiljöer och i korridorer som binder väntrummen samman inne på akuten, radiologin och kirurgin. Båda konstnärerna har arbetat med uppdragen sedan 2019 i ett nära samarbete med konstenheten, verksamheten och byggprojekt.

 • Publicerad:
  Lekfullt möte med konst på Drottning Silvias barnsjukhus

  Planeringen har pågått i nästan tio år, men nu är allt klart. Västfastigheters konstprojektledare Eleonora Fors Szuba känner sig glad över att den konst som är placerad i den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg lever upp till de önskemål som funnits med under hela arbetet.