Personalparkering Sahlgrenska sjukhuset

Här hittar du information om personalparkering vid Sahlgrenska sjukhuset.

Personalparkeringar är skyltade med "Personal, Giltigt P-tillstånd erfordras" och ska endast användas av personal inom Västra Götalandsregionen under arbetstid. Du behöver ett digitalt personaltillstånd för att parkera på personalparkeringar. Personaltillståndet gäller bara för personalparkeringar. 

Det finns inte någon garanti för att du alltid hittar en plats direkt. Vissa tider är det färre lediga platser än annars, exempelvis när två arbetspass överlappar varandra mitt på dagen. Oftast finns då platser lite längre bort än normalt.

Införande av jourinställelsetillstånd vid Sahlgrenska sjukhuset

Från och med den 1 augusti kommer befintliga bakjoursparkeringar att försvinna och istället införs ett jourinställelsetillstånd i Parkera VGR som är giltigt för parkering på samtliga besöks- samt personalparkeringsplatser vid Sahlgrenska tomten. Tillståndet gäller under jourtid vardagar mellan kl 17.00 - 08.00 samt lördag, söndag och helgdag dygnet runt. Om det uppstår förhinder att flytta bilen kommer det under vardagar finnas möjlighet att stå kvar till klockan 13.00.

Det kommer finnas kvar tre fasta bakjoursplatser vid elevhemmet för de jourer som förflyttar sig mellan SU:s olika sjukhusfastigheter.

Information kring hur man hämtar hem jourinställelsetillståndet är spritt till berörd personal via SU:s chefsbrev.

Parkeringstillstånd

Ett parkeringstillstånd är giltigt i 30 dagar från det datum du väljer. Tillstånden gäller endast på parkeringsplatser för personal. Det finns olika tillstånd att välja på beroende på när du vill parkera:

Dygn

400 kronor. Hela dygnet, alla dagar. 

Natt och helg

240 kronor. Klockan 18 – 8 på vardagar och hela dygnet under lördag och söndag.

Dygnstillstånd enstaka dagar

75 kronor.

Parkering på fler adresser

Ett parkeringstillstånd för Sahlgrenska sjukhus är även giltigt på Östra sjukhuset, Högsbo sjukhus och Mölndals sjukhus. 

Parkering gäller på markerade parkeringsplatser. 

Kundtjänst

Telefonnummer

Kontor: 010-441 35 00

Support för Parkera VGR

Telefonnummer
010-441 35 00 knappval #5

E-post
parkering@vgregion.se

Webbplats
https://vastfastigheter-permit.giantleap.no